top of page

Bertje

Ras: kruising Maltezer

Geslacht: reu, gecastreerd

Leeftijd: 2,5 jaar

Bertje is in onze opvang terecht gekomen via een inbeslagname. Terwijl de eigenaars voor meerdere weken naar het buitenland waren werd Bertje alleen in de tuin buiten achter gelaten. Af en toe kwam er eens iemand wat eten smijten.

Zijn vacht was ernstig verwaarloosd en zat vol met klitten. Er zat niets anders op dan alles af te scheren. Bertje had waarschijnlijk nog nooit een vachtverzorging gekregen. Het was heel duidelijk dat hij dit niet gewend was en dit verliep ook moeizaam. Vooral de poten en het hoofd liet hij niet toe. Uiteindelijk is het ons gelukt om de vuile vacht te verwijderen maar het is wel belangrijk dat hij in de toekomst regelmatig verzorgd wordt door een goede en geduldige hondentrimmer zodat hij positieve ervaringen opbouwt en het niet meer zover kan komen.

 

In omgang merken we dat Bertje een vrolijke hond is die wel heel lief en speels kan zijn maar dat hij bij sommige, plotse bewegingen angstig kan reageren en wanneer hij geforceerd wordt zou hij durven bijten. Daarom plaatsen we hem niet bij kindjes.

Bertje verdient een warme thuis bij mensen die hem verder kunnen begeleiden.

Interesse om Bertje te adopteren en hem eens te ontmoeten?  Stuur dan een mailtje naar dierenasielninove@hotmail.com met wat meer informatie over zijn eventueel toekomstige thuis.

bottom of page