top of page

Henk

Ras: Chinese naakthond

Geslacht: reu gecastreerd

Leeftijd: geboren mei 2021

Deze stoere jongen is Henk.

Henk is 1 van de Chinese naakthondjes die even geleden werd afgestaan aan ons dierenasiel. Henk liep echter mank op zijn achterpoot en dit pootje had ook zeer weinig bespiering. Wat wees op een chronisch probleem. Na onderzoek werd duidelijk dat zijn heupkopje niet goed was wat veel pijn veroorzaakte. Door deze pijn kon hij niet op zijn pootje steunen. Er was maar 1 oplossing mogelijk en dat was een orthopedische operatie. Henk werd dan ook, een 2tal weken geleden, geopereerd in AniCura Dierenkliniek De Molenhoek. De pijnlijke heupkop werd verwijderd zodat Henk pijnvrij door het leven kan gaan.

Henk is momenteel nog aan het revalideren en moet terug wat spieren opbouwen en leren lopen op zijn pootje. Maar we zijn er zeker van dat met deze kanjer alles goed komt.

Daarom wordt het stilaan tijd om uit te kijken naar een warme thuis voor onze punker.

Henk is een gecastreerd reutje die in mei nog 2 jaar moet worden. Hij heeft een zeer lief karakter en heeft samengeleefd met andere kleine hondjes. Hij kan wel nog wat extra zindelijkheidstraining gebruiken.

We willen hierbij ook graag iedereen nog eens hartelijk bedanken die ons al gesteund hebben. Het is mede dankzij jullie dat wij Henk hebben kunnen laten opereren zodat hij pijnvrij verder door het leven kan gaan. Alle bee(s)tjes helpen!

Wilt u Henk de warme thuis geven dat hij verdient en hem eens ontmoeten? Gelieve dan een mailtje te sturen naar dierenasielninove@hotmail.com met wat meer informatie over zijn eventueel toekomstige thuis. Gelieve ook uw telefoonnummer erbij te vermelden.

bottom of page