Hera

Ras: Mechelse herder

Geslacht: teefje

Leeftijd: ongeveer 3 jaar

 

Hera is een Mechelse herder die, een tijdje geleden, bij ons terecht gekomen is via een inbeslagname. Ze was ernstig ondervoed en verbleef zo goed als altijd in een bench, alleen, zonder toegang tot voeding en water. Ze was zeer angstig en haar vertrouwen in de mensen was dan ook volledig verdwenen.

Doordat ze grote honger had, hebben we beetje per beetje haar vertrouwen kunnen winnen aan de hand van voeding en snoepjes.

Haar gewicht nam snel toe, zoals je ook op de foto's kan zien.

Al snel was haar vertrouwen groot genoeg om met enkele van onze vrijwilligers te gaan wandelen. Naar de mensen die ze kent en vertrouwt is Hera een zeer lieve hond.

Maar Hera is wel waaks. Vooral op haar eigen terrein. Wanneer vreemden op haar terrein komen zal ze dus ook durven bijten. We zijn dan ook op zoek naar een nieuwe thuis voor haar bij mensen die ervaring hebben met Mechelse herders en die ook het verantwoordelijkheidsgevoel en besef hebben dat men niet zomaar vreemde mensen bij Hera moet laten. Het best heeft ze dan ook een eigen ruimte waarin ze kan verblijven/apart gezet worden wanneer er toch vreemde mensen langs komen.

Ideaal zou, haar eventueel toekomstige thuis, ook eerst enkele malen kennis komen maken met haar en met haar komen wandelen zodat er al een vertrouwensband is opgebouwd.

Wilt u Hera de warme thuis geven dat ze verdient en haar eens ontmoeten? Gelieve dan een mailtje te sturen naar dierenasielninove@hotmail.com met wat meer informatie over haar eventueel toekomstige thuis. Gelieve ook uw telefoonnummer erbij te vermelden.