Pixie

Ras: Europees korthaar

Geslacht: kattin, gesteriliseerd 

Leeftijd: ongeveer 7 maand

Deze dame is Pixie. 
Toen Pixie in onze opvang terecht kwam, was ze ernstig ziek (niesziekte) en had ze last van zeer zware oogontsteking op beide oogjes. 
De ontsteking was zo ernstig dat ze heel intense verzorging nodig had. Ze heeft dan ook een tijdje bij onze dierenarts moeten verblijven zodat haar oogjes de verzorging en de controle konden krijgen die noodzakelijk was. Dankzij de goede zorgen van onze dierenarts zijn beide oogjes kunnen gered worden. Er is wel wat blijvende schade (een klein beetje littekenweefsel en af en toe licht tranend). 
Ook heeft Pixie wat last van chronische niesziekte. Momenteel heeft ze hier geen last van maar het kan altijd zijn dat ze een opflakkering krijgt van de niesziekte bij stress, temperatuursschommelingen, ... Daarom plaatsen wij Pixie enkel als binnenhuiskatje. 
Gezien de jonge leeftijd is Pixie uiteraard nog wat speels.

Wilt u Pixie de warme thuis geven dat ze verdient en haar eens ontmoeten? Gelieve dan een mailtje te sturen naar dierenasielninove@hotmail.com met wat meer informatie over haar eventueel toekomstige thuis. Gelieve ook uw telefoonnummer erbij te vermelden.