top of page

Vino & Haze

Ras: Husky (Haze) en kruising Husky x Akita (Vino)

Geslacht: reu en teef, beiden steriel

Leeftijd: Vino 01.03.2015

             Haze 28.11.2015

             

Dit knappe duo heeft jammer genoeg nog niet veel geluk gehad in hun leven.

Een 7tal jaar geleden werden ze een eerste keer afgestaan aan onze opvang met als reden: de omheining was niet hoog genoeg en ze konden niet goed overweg met de kleine kindjes. Een omheining van 1,80 à 2 m is voor hen zeker aan te raden.

 

Na een verblijf van enkele maanden werden ze geadopteerd maar kwamen alweer terug naar onze opvang vanwege verhuis naar het buitenland. Na een toch wel lange periode vonden we terug een nieuwe thuis voor hen. We hadden ze zelf naar hun nieuwe “thuis” gebracht zodat we konden zien waar en hoe ze zouden leven. Alles zag er goed uit en we hadden er een goed gevoel bij. In het begin verliep ook alles zeer goed.

Toen we recent een onverwachte, spontane controle uitvoerden waren we echter enorm teleurgesteld en woedend hoe we zagen in welke toestand ze er verbleven. Hun verblijf was al gedurende lange tijd niet gereinigd en van vachtverzorging was absoluut geen sprake meer. Er was voor ons geen twijfel mogelijk en we hebben onmiddellijk de adoptie ingetrokken en hen bevrijd uit hun situatie.

 

Bij aankomst in onze opvang was onze eerste taak uiteraard hun vachtverzorging. Haze werd bevrijd van haar extreem verwaarloosde vacht. Maar het viel ons ook op dat Haze zeer mager was. Ze woog amper 15 kg. Ze had ook een zeer slechte eetlust.

Na onderzoek van onze dierenarts (bloedonderzoek en echo) kregen we de diagnose: chronische pancreatitis. Dit wil dus zeggen dat Haze speciale low fat voeding moet krijgen.

 

Na dit alles hopen we dat ze toch wat meer geluk kunnen krijgen in hun toekomst. We weten dat het niet gemakkelijk zal zijn om voor hen samen een thuis te vinden maar we willen dit toch zeer graag proberen. Na 9 jaar samen lief en leed te delen is dit duo dan ook onafscheidelijk. Haze en Vino zijn gewend van vooral buiten te leven. Ook in onze opvang spenderen ze graag tijd buiten en liggen ze vaak te zonnen in de buitenkennel.

Wie interesse heeft om Haze en Vino samen een warme thuis te geven en hun te adopteren, mag een mailtje sturen naar dierenasielninove@hotmail.com met wat meer informatie over hun eventueel toekomstige thuis.

Graag ook je naam, telefoonnummer en adres erbij vermelden.

bottom of page