top of page

In het nieuws

Een petitie om Dierenasiel Ninove te steunen is op één dag bijna 6000 keer ondertekend. Donderdag werd een online petitie gelanceerd om het dierenasiel in Ninove te steunen. Dat asiel kreeg geen bouwvergunning van de provincie omdat enkele buurtbewoners een klacht hadden ingediend.

Dierenliefhebbers hebben gisteren een internetpetitie opgestart om het Dierenasiel Ninove op het Kerkveld in Denderwindeke te steunen. Die werd in enkele uren tijd al duizenden keren getekend. Het asiel had een vergunning voor een nieuwbouw maar het provinciebestuur schorste die, tot grote ontgoocheling van de uitbaters én tal van dierenliefhebbers.

“Dit is een zwarte dag voor de toekomst van ons dierenasiel”, zeggen Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts, de uitbaters van het Dierenasiel Ninove. Ze hadden van de stad Ninove een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuw dierenasiel, maar nu heeft de provincie Oost-Vlaanderen die vergunning vernietigd nadat twee buurtbewoners in beroep gingen. 

August 19, 2019

Het Nieuwsblad - "Verwaarloosde dieren in beslag genomen"

De Ark van Pollare en Dierenasiel Ninove zijn maandagochtend verschillende verwaarloosde dieren gaan ophalen in een woning in Liedekerke. Dat gebeurde op vraag van de politie en dierenwelzijn Vlaanderen.

Het Dierenasiel Ninove haalde zeven bordercollies uit de woning. De Ark van Pollare ontfermde zich over enkele kippen, hanen en vogels. Volgens de vzw was het al de derde keer dat er verwaarloosde dieren in de woning in beslag werden genomen. “De buren vertelden ons over de schrijnende toestand van de dieren in het huis”, zegt de organisatie De Ark van Pollare. “Onder andere het voortdurend janken van de honden wanneer ze opgejaagd worden

en de rattenplaag zouden het leven van de buren minder aangenaam maken.” (mvl)

Het dierenasiel van Ninove is in één klap liefst twintig katten en negen andere dieren rijker na een inbeslagname.

1 / 1

Please reload

bottom of page