top of page

Over het dierenasiel

Doel van het asiel

  1. Geven van nieuwe kansen aan dieren die een nieuwe thuis zoeken.
     
  2. Het opvangen van verloren dieren.

Geschiedenis van het Dierenasiel Ninove

't Dierenasiel Ninove werd reeds opgericht in 1980, maar werd door Katrien en Martine in 2014 overgenomen.
 
Martine heeft jarenlang ervaring als hondentrainster en baatte sinds 1997 een succesvol hondenkapsalon uit. Martine beëindigde de uitbating zodat ze haar volle aandacht en energie kon steken in 't asiel.
 
Katrien is afgestudeerd als dierenartsassistente: 2de en 3de graad Dierenverzorging met een bachelor Agro- en Biotechnologie met als afstudeerrichting Dierenzorg. Samen zorgen zij voor het dagelijks beleid van het asiel.
 
Peter Reygaerts, administratief deskundige en bestuurslid, werkt als ambtenaar te Brussel en staat het asiel bij in de administratieve zaken.
 
Philippe Eiselein is een doctoraatstudent (sociaal) ondernemerschap die de website voor de nodige onderhoud en regelmatige updates voorziet.
Bij de overname werd onder meer de kennels en het kattenhuis vernieuwd. In de jaren nadien werden zij, tot op de dag van vandaag, bijgestaan door medewerkers en vrijwilligers bij het doen en laten van 't asiel. In 2015 werden 275 katten en honden aan een nieuw baasje geholpen. In 2016 werden er 300 katten geplaatst.

Wie zijn we

bottom of page