top of page

Wandelen : reglement en uren van het Asiel

Graag onderstaand reglement doornemen, alvorens je met een van de honden wenst te wandelen.
 1. Er kan gewandeld worden met de honden tijdens de openingsdagen van het asiel (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag).  Dit tussen 10 en 12 uur.
 2. De wandelaar dient ten minste 18 jaar oud te zijn of onder begeleiding van een volwassen persoon.  De volwassen persoon is verantwoordelijk tijdens de wandeling.
 3. De wandelaar moet voor het vertrekken zijn gegevens achterlaten in het dierenasiel.
 4. De wandelaar dient tijdens de wandeling telefonisch bereikbaar te zijn via het nummer op de wandelkaart of een nummer vooraf opgegeven.
 5. De keuze van de hond gebeurt in samenspraak met de wandelaar en de verantwoordelijke van het asiel. De toestemming tot wandelen kan men enkel verkrijgen van de verantwoordelijke van het asiel.
 6. De honden worden altijd aan de leiband gehouden en mogen in geen enkel geval los lopen! Er wordt afstand gehouden tussen de dieren. De honden worden niet doorgegeven aan andere wandelaars of aan onbekenden.
 7. Tijdens de wandeling mogen de asielhonden niet vergezeld worden door eigen honden.
 8. De private eigendommen dienen gerespecteerd te worden.
 9. Iedere wandelaar is verplicht om een poepzakje bij te hebben.  Deze kan je verkrijgen in het asiel.  De uitwerpselen dienen onmiddellijk opgeruimd te worden in de mate van het mogelijke.
 10. Het wandelen met onze dieren is op eigen verantwoordelijkheid/risico.
 11. Dierenasiel Ninove vzw staat vrij om wandelaars te weigeren.
 12. Bij het niet naleven van voorgenoemde voorwaarden kan de wandelkaart onmiddellijk worden ingetrokken of kunnen wandelingen geweigerd worden.

 

Wandeluren


Maandag:     10.00 - 12.00 h

Woensdag:   10.00 - 12.00 h

Vrijdag:         10.00 - 12.00 h

Zaterdag:      10.00 - 12.00 h

bottom of page