top of page

Luna

Ras: Border Collie

Geslacht: teefje

Leeftijd: bijna 10 maand

Deze prachtige dame is Luna.

Luna heeft een zeer lief, enthousiast en aanhankelijk karakter. 

Ze is wel in onze opvang terecht gekomen via een inbeslagname met een ernstig gedragsprobleem. Zo vertoonde ze extreme agressie naar haar eigen staart toe waardoor deze 2 keer is moeten geamputeerd worden. Er waren verschillende triggers wat deze agressie deed ontstaan. Zo vertoonde ze voedsel agressie, niet naar ons maar gericht naar haar eigen staart waardoor ze haar staart aanviel tijdens het eten. Ook tijdens stress momenten, wanneer ze alleen is en bij verveling valt ze haar staart aan. Hierdoor leefde ze al een lange periode 24 op 24, 7 op 7 met een halskraag. Het was ons doel om haar zo goed mogelijk te begeleiden zodat ze (zo goed als) geen kap meer nodig heeft. 
Luna heeft ondertussen al gigantische stappen vooruit gezet en we moeten enkel nog haar kap opzetten als we haar meenemen met de auto in de bench. Ze kan ondertussen ook al eten zonder nog agressie te vertonen. Wel krijgt ze haar eten enkel onder begeleiding zodat ze op tijd 
gecorrigeerd kan worden als ze begint te staren. Ze gaat ook graag wandelen en ze wandelt ook zeer goed mee. Trekt niet aan de leiband. Luna is niet graag alleen. Ze heeft wel veel energie. Ze speelt zeer graag met een tennisbal maar we denken dat het haar deugd zou doen om met haar iets van sport te doen zoals flyball, agility, canicross, ... 
Ook heeft ze nog wat zindelijkheidstraining nodig. 
We zijn dus op zoek naar een warme thuis bij lieve mensen die Luna verder de begeleiding kunnen geven die ze nodig heeft, ervaring hebben met border collies, actief met haar kunnen werken maar haar ook rust kunnen leren en waar ze niet alleen moet zijn.

Luna is een prachtige hond die de uitdaging en begeleiding miste in haar verleden. Maar bij de juiste mensen, die haar de uitdaging, beweging en aandacht kunnen geven dat ze nodig heeft en verdient zal ze een superhond zijn. 

Wilt u Luna de warme thuis geven dat ze verdient en haar eens ontmoeten? Gelieve dan een mailtje te sturen naar dierenasielninove@hotmail.com met wat meer informatie over haar eventueel toekomstige thuis. Gelieve ook uw telefoonnummer erbij te vermelden.

bottom of page